Stiri imobiliare

Verificați actualizările de pe piață

Vânzările Rezidențiale One United Properties Ating un Record de 274,9 Milioane de Euro în 2023, Creștere cu 63% față de 2022

One United Properties (BVB: ONE), liderul dezvoltărilor imobiliare verzi din România, specializat în proiecte rezidențiale, mixte și de birouri, a raportat vânzări și pre-vânzări rezidențiale de 274,9 milioane de euro în 2023, marcând o creștere de 63% față de anul 2022.

În cursul anului 2023, grupul a vândut și pre-vândut 953 de apartamente, acoperind o suprafață totală de 80.757 de metri pătrați, 1.584 de locuri de parcare și alte unități. Această performanță reprezintă un salt considerabil față de cele 599 de apartamente și 978 de locuri de parcare vândute în 2022.

„Vânzările record din 2023, cu aproape o mie de unități vândute, nu doar că semnifică un an de referință pentru noi, dar reflectă și stabilitatea economiei Bucureștiului. Aceste cifre sunt în concordanță cu principalii indicatori economici ai României, cum ar fi creșterea PIB-ului și creșterea veniturilor medii, reflectând o îmbunătățire generală a prosperității orașului. Performanța noastră reflectă direct aceste schimbări economice pozitive, indicând o cerere solidă în sectorul imobiliar. Finalizarea a 1.430 de unități în cadrul a patru dezvoltări cheie – One Cotroceni Park, One Verdi Park, One Floreasca Vista și One Timpuri Noi, reprezintă un alt reper important pentru One United Properties, depășind producția totală din anii anteriori și subliniind rolul și poziția noastră în evoluția dinamică a Bucureștiului. Pe măsură ce contribuim la dezvoltarea orașului, asistăm la o cerere constantă pentru spații de locuit de înaltă calitate, un trend care prevestește bine pentru viitorul economic al regiunii”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO la One United Properties.

Dezvoltările cele mai bine vândute ale companiei în 2023 au fost One Lake District, unde 430 de unități au fost pre-vândute de la lansarea în iunie 2023, și One High District, cu 251 de unități pre-vândute. Alte dezvoltări notabile includ One Lake Club, cu vânzări de 145 de unități, și One Floreasca Towers, cu 55 de unități pre-vândute. La sfârșitul anului 2023, 71% dintre apartamentele recent livrate sau aflate în construcție de la One United Properties erau deja vândute, subliniind o cerere continuă puternică în portofoliul companiei. Pe baza contractelor semnate cu clienții la 31 decembrie 2023, One United Properties se așteaptă la fluxuri de numerar suplimentare de 295 de milioane de euro până în 2025.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, cu realizări semnificative în închirierea dezvoltărilor de birouri. În 2023, One United Properties a închiriat și pre-închiriat 34.200 de metri pătrați de spații de birouri și comerciale, față de 31.700 de metri pătrați închiriați în 2022. One Tower și One Victoriei Plaza au menținut o ocupare completă la sfârșitul anului, în timp ce One Cotroceni Park 1 și One Cotroceni Park 2 au fost închiriate în proporție de 88%, respectiv 75%.

„În 2023, alături de creșterea semnificativă a vânzărilor rezidențiale, am asistat și la o expansiune robustă în activitățile noastre de închiriere, care are un impact pozitiv semnificativ asupra orașului București. Acest trend indică o cerere robustă pentru medii de lucru de înaltă calitate, sustenabile și de cea mai bună clasă pe care One United Properties le oferă. Acest lucru atrage noi companii să se relocheze sau să-și stabilească hub-uri în București, favorizând astfel crearea unor locuri de muncă de înaltă calitate la unele dintre cele mai importante companii din lume. Cele patru locații de birouri actuale găzduiesc aproape 10.000 de angajați, contribuind la un venit estimat de 3 miliarde de euro, așa cum a fost raportat de filialele locale ale chiriașilor One United Properties. Numărul total de noi locuri de muncă generate în clădirile deținute de One este de aproximativ 2.100, inclusiv noi poziții lansate în București de giganți globali precum Siemens Energy, Ford, Stripe și Bluetweak. Aceste cifre subliniază climatul sănătos de afaceri din București și sugerează un potențial pentru creșterea economică continuă în regiune, atâta timp cât companiilor li se oferă infrastructura esențială pentru a prospera”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO la One United Properties.

La 31 decembrie 2023, One United Properties deține sau are sub pre-SPA peste 265.000 de metri pătrați de locații excelente de teren pentru dezvoltare viitoare, cu drepturi de construcție de peste 865.000 de metri pătrați, pe care compania plănuiește să construiască aproximativ 6.000 de apartamente, servicii pentru comunități și 163.500 de metri pătrați de clădiri comerciale de închiriat. Din clădirile comerciale, 117.500 de metri pătrați vor găzdui birouri, iar restul de 46.000 de metri pătrați se află în clădiri care vor suferi restaurări, inclusiv One Gallery, cea mai mare investiție privată într-o clădire protejată din România. Valoarea brută de dezvoltare a portofoliului de restaurare în curs de dezvoltare de către One United Properties este estimată la 239 de milioane de euro.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este liderul investițiilor verzi și dezvoltatorul imobiliar de proiecte rezidențiale, mixte și comerciale din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente energetic, sustenabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru superioritatea sa în sustenabilitate, eficiență energetică și wellness. Compania este listată public pe Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai multe indici precum BET, STOXX, MSCI, FTSE, ROTX și CEEplus.

*Comunicat de presă.