Stiri imobiliare

Verificați actualizările de pe piață

Cognyte Extinde în România: Un Nou Spațiu de Birouri în U•Center 2, Subliniind Sustenabilitatea și Inovația

Forte Partners a anunțat recent semnarea unui acord prin care Cognyte, lider global în software-ul de analiză investigativă, a închiriat 1.600 de metri pătrați de spațiu de birouri în U•Center 2 din București, cu asistența CBRE.

“U•Center 2 aduce combinația potrivită de caracteristici care îl vor face noul cămin ideal pentru Cognyte România”, a declarat Răzvan Duică, director general Cognyte România. “Cu hub-ul nostru local de cercetare și dezvoltare în creștere, așteptăm cu nerăbdare să aducem forța noastră de muncă în expansiune în această facilitate de primă clasă”, a adăugat el.

Acest nou acord de închiriere consolidează poziția clădirii de birouri U•Center 2, inaugurată de Forte Partners în septembrie 2023, ca fiind unul dintre cele mai importante hub-uri IT din București. Peste 32.000 de metri pătrați din totalul de 35.000 mp GLA sunt în prezent închiriați, în mare parte companiilor IT.

Forte Partners a obținut recent certificarea LEED v4 Platinum pentru U•Center 2 după ce a fost evaluată pe opt criterii, inclusiv locația și transportul, sustenabilitatea proiectului, eficiența apei, eficiența energetică și climatică, materialele și resursele utilizate, calitatea mediului interior, inovația și prioritatea regională.

În concordanță cu nevoile Cognyte și politicile ESG ale Forte Partners și obiectivele aferente, compania se asigură că clădirile pe care le dezvoltă se îmbunătățesc constant în eficiența energetică și amprenta de carbon. Această procedură, pe lângă procesul de certificare menționat mai sus, a condus la faptul că U•Center 2 este o clădire cu emisii neutre de carbon în funcțiune, încorporând, printre multe alte îmbunătățiri ale clădirii, sursa de energie electrică din 100% surse regenerabile, reutilizarea apei de ploaie, prognoza meteo pentru răcire de performanță mai înaltă.

CBRE, o companie din Fortune 500 și S&P 500, cu sediul în Dallas, este una dintre cele mai mari firme de servicii imobiliare comerciale și de investiții din lume, activă în mai mult de 100 de țări.