Stiri imobiliare

Verificați actualizările de pe piață

Consolidarea Patrimoniului Bucureștean: Cinematograful Scala și Alte Două Clădiri Istorice Vor Fi Refăcute

Primarul general Nicușor Dan a anunțat recent că clădirea care adăpostea fostul cinematograf Scala, situată în centrul Bucureștiului, precum și alte două clădiri situate pe străzile Vasile Lăscăr și Spătarului vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile prin Programul Național pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a inclus aceste trei clădiri pe lista proiectelor eligibile pentru încheierea contractelor de finanțare, iar valoarea este de 110,08 milioane RON”, a scris primarul general pe Facebook.

Până în acest moment, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat are 24 de proiecte aprobate pentru finanțare nerambursabilă din fonduri naționale (21 de clădiri rezidențiale și trei publice). Suma pe care Municipiul București, prin AMCCRS, o va obține de la Ministerul Dezvoltării este de peste 610 milioane RON, a specificat Nicușor Dan.

Clădirea fostului cinematograf Scala a fost proiectată de Rudolf Fränkel, unul dintre arhitecții de frunte ai mișcării avangardei din Berlin. Sala de cinema a fost inaugurată în anii 1930, în prezența Regelui Mihai și a Reginei Maria. Clădirea a fost naționalizată de regimul comunist, iar în 2001, întreaga clădire a fost returnată moștenitorilor familiei Bragadiru, conform G4Media.

Această consolidare a clădirilor emblematice din București nu doar că va asigura siguranța lor seismică, dar reprezintă și un pas important în conservarea patrimoniului arhitectural al capitalei. Investițiile în infrastructura urbană și în îmbunătățirea rezistenței clădirilor la cutremure sunt esențiale pentru siguranța cetățenilor și pentru păstrarea istoriei urbane a orașului.